Sunday, November 16, 2014

Firasat Naga Syaitan Api Traktor Peluh Cangkul KopiSemalam aku bermimpi ngeri. Aku bermimpi, aku dibuli oleh krew produksi TV dan seorang pengarah Pan-Asian yang asyik mentertawakan aku.


Dalam mimpi ngeri tersebut, mereka memaksa aku mengambil dadah, mempengaruhi semua kawan-kawan aku, agar membenci aku. Mereka paksa aku buat kerja-kerja yang lahanat. Aku pulak, rasa macam kena penjara dalam botol kaca. Semangat aku tak boleh nak keluar, sampailah aku mengaktifkan Jalan Syaitan Tidak Terbatas. Tapi, sebelum aku dapat mengenakan Tinju Maut Dunia Paus pada mereka yang ketawa berdekah-dekah, aku terjaga.

Kemudian, aku mimpi lagi. Aku mimpi orang yang sama, menghantar hantu yang ganas ke arah aku. Hantu tu memang ganas, sampai aku terpaksa mengatur pernafasan untuk melancarkan Hikmat Pedang Salji - Jurus Paling Ganas - Teratai Merah Terlantar di Luar Pagar.

Aku terjaga (masih bermimpi) , dan muka aku sesejuk salji. Aku tengok dalam cermin -  aku masih cantik dan bergaya.

Setelah memastikan aku masih cantik, aku telefon kawan aku. Aku ceritakan dua-dua mimpi aku. Sebagai seorang kawan, memang dia risau.

"Kau tau, kes-kes penghantaran hantu dan ilmu hitam semakin berleluasa di sini juga," kata kawan aku, dalam nada komik.

"Apa? Perlukah kita menggunakan 'itu'?"

"Belum. Belum masanya lagi. Kalau gunakan 'itu', dunia akan berakhir."

"Cis! Apa gunanya kalau kita tak gunakan 'itu'?"

"'Itu'... hanyalah untuk masa-masa genting. Biarlah dia tidur. Biar sampai sisik emas."

"Oh hohohoho! Jadi, kat sini, hanya boleh gunakan 'ini'?"

"Ya, gunakan 'ini'."

Sebenarnya, dia takde pun mengamalkan pembelaan semangat naga. Saja aku tambah supaya kedengaran lebih hebat.

Kawan aku memang bimbangkan aku. Tak dinafikan, aku cantik. Dahlah semakin kurus. Aku sentiasa bernasib baik dalam kehidupan. Juga, aku memang cantik. Aku dah cakap belum, aku cantik?

Tidak hairanlah jika ada yang membuang duit, bersengkang mata tengah-tengah malam buta, sanggup diraba oleh conman yang menyamar bomoh untuk menghantar segala macam ilmu hitam pada aku.

Inilah beban seorang yang cantik.

Aku tak percayakan ilmu hitam, sebab aku rasa benda tu bodoh dan tahyul.

Aku seru Seri Gumum dan hantu Kubur Tok Panjang. Summon Bahamut Zero! Ko terbalikkan dunia mereka. Kau ratah tulang dan daging mereka. Kau hirup darah mereka. Aku nak kau kacau sampai mereka mati dalam keadaan tak siuman.

Kau ingat kau sorang setan? 


No comments:

Post a Comment